Het verhaal achter eDetect

eDetect is ontstaan uit de Stichting Collectieve Bedrijventerreinen Beveiliging Hendrik-Ido-Ambacht. De stichting is opgericht in 2004 en een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, politie, brandweer, ondernemersvereniging, winkeliersvereniging en vertegenwoordigers van de bedrijfsterreinen. Gezamenlijk heeft de stichting ook al 4 maal het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijven (KVO-B) certificaat behaald.
Na een onderzoek onder de bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht en de vertegenwoordigers binnen de stichting, werd duidelijk dat er een grote wens was voor een verbetering van de onderlinge communicatie. Twee van de leden hebben hieruit het initiatief genomen om dit probleem op te lossen.
Deze initiatiefnemers zijn Wendrich, een landelijk en internationaal opererend digital marketing agency. En Alert Security, specialist in collectieve beveiligingstrajecten met een eigen meldkamer. Samen hebben zij een digitaal communicatie platform ontwikkeld, waarin de meldkamer centraal staat.
En juist deze centrale meldkamer was voor politie en brandweer de garantie om mee te doen. Zo is er altijd een professionele partij bij betrokken, die de communicatie ook kan reguleren indien nodig.

 

Bedrijven en winkeliers hebben eDetect omarmd om verschillende redenen. Bedrijven vinden vooral de verkeers- en medische informatie het belangrijkste. De AED en BHV in de buurt geeft hen een gerust gevoel dat hulp altijd vlak in de buurt blijkt te zijn.
De winkeliers zijn vooral blij met de mogelijkheid om elkaar te alarmeren voor valsmunters of mensen die proberen te stelen. En omdat het een gesloten groep is voor de winkeliers, mogen meer gegevens en beelden gedeeld worden. De meldkamer pikt deze meldingen ook op en kan weer winkeliers in een grotere omgeving waarschuwen.
Zo zijn de wensen van alle partijen verwerkt in eDetect en sluit het daarbij aan bij alle collectieve beveiligingsinitiatieven in Nederland. Daarom hebben Wendrich en Alert Security het als een los product en dienst in de markt gezet.

Bent u ook geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact met ons op.